Inge maakt voornamelijk eigentijds figuratief werk, vaak met gebruik van klassieke schildertechnieken. In haar schilderijen gaat ze op zoek naar een sterke eenvoud. Inge gebruikt sprekende kleuren die zij in vlakken verdeeld tot een gebalanceerde compositie. Haar uitdaging is om de kleuren zo veel zeggend mogelijk in beeld te brengen. Een werk is geslaagd als het kleurenspel aangenaam is en er een goede balans is tussen donkere en lichte tonen. In de serie "Silent spaces" voegt zij aan haar werk een existentiële betekenis toe. Hoewel de voorstellingen realistisch zijn, wordt er een raadselachtige en vervreemdende sfeer gecreëerd die vragen oproept bij de toeschouwer.

Om verschillende technieken te ontdekken volgde zij twee jaar tekenonderwijs aan de Wackers Kunstacademie in Amsterdam. Haar kunstopleiding heeft ze voortgezet aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen, waar ze de Vakopleiding met succes heeft afgerond. In 2020/2021 was zij verbonden aan het KunstenHuis in Zeist als docent Schilderen en Tekenen voor gevorderden.

Momenteel volgt Inge de tweejarige Master opleiding voor Schilderkunst aan de Klassieke Academie. Inge heeft in Bilthoven een eigen atelier onder de naam "Paintinge". U bent er altijd van harte welkom. 

Als u een werk wil bezichtigen dan kunt u een afspraak maken door gebruik te maken van het contactformulier. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief (in het menu "contact"),  om maximaal 4 keer per jaar op de hoogte gebracht te worden van exposities en haar nieuwe werk.

Inge Peeze
Volg Inge op Facebook, Instagram en/of Pinterest.