Inge Peeze is een hedendaagse Nederlandse figuratieve kunstschilder. Zij woont en werkt in Bilthoven. Aan de Wackers kunstacademie in Amsterdam volgde zij twee jaar de dagopleiding. Vanaf 2017 tot heden studeert zij aan de Klassieke academie voor schilderkunst in Groningen. Deze opleiding verbindt voor haar vakmanschap in de Nederlandse figuratieve traditie met eigentijdse opvattingen.

Het mysterie van het alledaagse

In haar schilderijen onderzoekt Peeze het mysterie van het alledaagse. Peeze gebruikt alledaagse scènes als startpunt van haar schilderijen, die ze sterkt vereenvoudigt. Haar werk is in zijn minimalistische vorm vervreemdend door de aanwezige kalmte, leegte of stilte. Dit wordt versterkt door een geometrisch lijnenspel en een duidelijke vlakverdeling. De scène is door Peeze zorgvuldig gecomponeerd waardoor er een toneelachtige setting ontstaat. Soms voegt zij beeldelementen toe waarmee ze een psychologische spanning oproept. Zoals een tegenstrijdigheid, iets dat ongewoon of wonderlijk is in de gegeven situatie. 
Haar schilderijen zijn niet verhalend maar nodigen de toeschouwer wel uit om na te denken over datgene dat zich niet in woorden laat uitdrukken.

Voor het vrijblijvend bezichtigen van schilderijen kunt u een afspraak maken door gebruik te maken van het contactformulier. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief (in het menu "contact"),  om maximaal 4 keer per jaar op de hoogte gebracht te worden van exposities en haar nieuwe werk.


Volg Peeze op Facebook, Instagram en/of Pinterest.